MilSpotters

FWIT en Frisian flag 2011
L
eeuwarden, 28 maart 2011
LEEUWARDEN - De komende maanden staan er een aantal activiteiten voor de vliegbasis Leeuwarden op het programma. Het gaat om de FWIT oefening (Fighter weapon instructor training) en om Frisian flag. Daarnaast zullen in September de Luchtmachtdagen plaatsvinden op de vliegbasis Leeuwarden.

De vliegbasis Leeuwarden van 2 mei tot en met 15 juli het toneel van de opleiding van F-16-vliegers tot wapeninstructeurs. Deze militaire training brengt ervaren F-16-vliegers volledig op de hoogte van de systemen en wapens aan boord van een F-16 met Mid Life Update, aldus de luchtmacht. Voor de training komen ook buitenlandse oefenvijanden naar Leeuwarden.

Tijdens de FWIT zullen er Belgische, Deense en Nederlandse F-16s dagelijks deelnemen vanaf de vliegbasis Leeuwarden.

Van 4 juli tot en met 15 juli zal de oefening Frisian Flag weer gehouden worden op de vliegbasis Leeuwarden. Over het algemeen zullen er 2 missies per dag worden gevlogen. Hieronder een opsomming van de verwachte deelnemers:

4x Poolse F-16
3x Poolse MIG-29
6 x Finse F-18
? x FWIT F-16s

Deze vliegtuigen zullen op de vliegbasis Leeuwarden gestationeerd zijn. Voor de oefeningen zullen diverse luchtruim gebieden gebruikt worden zoals de Noordzee en een stuk het Duitse luchtruim.

Update FWIT 2011 en Frisian flag 2011 zijn beide definitief gecancelled!!