MilSpotters

Luchtmachtdagen 2011
L
eeuwarden, 9 September 2011
De Luchtmachtdagen komen eraan, dit jaar op vliegbasis Leeuwarden. Het evenement zal plaatsvinden op 16 en 17 september. Een groot scala aan vliegtuigen zal voorvliegen of te bewonderen zijn op de static line. Enkele hoogtepunten dit jaar zullen de poolse MIG-29 demonstratie en de Italiaanse Eurofighter zijn welke een solo display neer gaan zetten. Ook zullen de Red Arrows, welke trouwe bezoekers van de luchtmachtdagen zijn, hun show uitvoeren.

Om de veiligheid op en rond de vliegbasis op orde te houden zijn er een aantal maatregelen genomen. Vanaf maandag 12 september zullen beide spottersplaatsen (Marssum en Jelsum) afgesloten zijn. De plaatsen zullen afgezet en bewaakt worden door luchtmacht personeel. Daarnaat zullen er langs de weg bij Jelsum hekken in de berm worden geplaatst zodat het parkeren er niet mogelijk is.

Volgens de weersverwachting zal waarschijnlijk de gehele week een westerlijke wind waaien, dit bekend dat de baan 24 in gebruik is. Wij raden u aan, mocht u de aankomsten willen bekijken op de voorgaande dagen om per fiets of OV te komen en geen overlast in de omliggende dorpen te veroorzaken.

Movements kunt u bekijken in onze movement database en/of op het Milspotters forum. Op maandag 12 september worden de eerste vliegtuigen voor de luchtmachtdagen al verwacht.

Voor meer informatie over de luchtmachtdagen, OV, parkeren etc kijkt u op de site van Luchtmachtdagen.

Update Het verbod van de spottersplaatsen gaat in op Maandag 12 september in plaats van de eerder genoemde woensdag.

Daarnaast zijn bij Jelsum, Cornjum en Marssum alle inritten naar het dorp verboden in te rijden en gelden er overal parkeerverboden. Wij raden het sterk af om met de auto te komen, omdat u deze nergens kwijt kunt.