MILSPOTTERS.nlMilspotters forum -> Nieuwsberichten -> Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Militaire luchtvaart nieuwsberichten.
Nieuw bericht plaatsen
Avatar gebruiker

Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor roberto » vr jul 03, 2015 12:23 pm
Aantal posts: 3983x
Ranking: MilSpotter

PB sturen | Website bezoeken


Uit de Defensiekrant:
Interessant is misschien de laatste alinea, waarin men het heeft over de NRF vanaf Leeuwarden in 2016

Het patiëntenvervoer van de Waddeneilanden naar het vasteland gebeurt voorlopig met de NH90-maritieme transporthelikopter en de Cougar-transporthelikopter. Zij opereren vanaf Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder.

Het patiëntenvervoer gebeurde hiervoor door 2 Cougars vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Een civiele partij zou deze taak vanaf 1 juli overnemen, maar de overdracht loopt vertraging op. Dit komt door een kort geding tegen de Regionale Ambulance Voorziening Fryslân (RAVF) over de gunning van het ziekenvervoer. Het RAVF zou de helikopterdienst overnemen, maar eiser Heliventure is door de rechter in het gelijk gesteld. De aanbesteding moet opnieuw.

Patiëntenvervoer niet onderbroken
De betrokken partijen, onder meer belanghebbenden in de regio, de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Defensie, voeren nu overleg over de manier waarop de taak moet worden uitgevoerd tot het moment van overdracht. Daarbij staat voorop dat het patiëntenvervoer zonder onderbrekingen doorgaat.

De operationele inzet van militaire helikopters vanaf Vliegbasis Leeuwarden, zoals de Nato Respons Force in 2016, mag niet in het gedrang komen. Daarom is gekozen voor De Kooy als standplaats voor de patiëntenvervoertaak.Avatar gebruiker

Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor spine24 » vr jul 03, 2015 12:31 pm
Aantal posts: 4049x
Ranking: MilSpotter

PB sturen | Website bezoeken


roberto schreef:Het patiëntenvervoer gebeurde hiervoor door 2 Cougars vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Een civiele partij zou deze taak vanaf 1 juli overnemen, maar de overdracht loopt vertraging op. Dit komt door een kort geding tegen de Regionale Ambulance Voorziening Fryslân (RAVF) over de gunning van het ziekenvervoer. Het RAVF zou de helikopterdienst overnemen, maar eiser Heliventure is door de rechter in het gelijk gesteld. De aanbesteding moet opnieuw.
Klopt dit wel? De ANWB won de aanbesteding maar kan niet aan de gestelde eisen voldoen ivm met opleiden personeel. De Belgen spannen terecht een kort geding aan en zover ik kan vinden heeft de rechter besloten dat de RAVF in gesprek moet met de Belgen. Over een nieuwe aanbesteding kan ik niets vinden.Avatar gebruiker

Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor roberto » vr jul 03, 2015 1:24 pm
Aantal posts: 3983x
Ranking: MilSpotter

PB sturen | Website bezoeken


Eigenlijk is de opmerking over "De operationele inzet van militaire helikopters vanaf Vliegbasis Leeuwarden in 2016 in combinatie met verplaatsing van patiëntenvervoer naar de Kooij" ook een beetje vreemd.
In heel 2015 zou de inzet voor patiënten vervoer rustig vanaf Leeuwarden kunnen plaats vinden, aangezien dit niet tot nauwelijks invloed heeft op andere vliegbewegingen.
Als je dit leest zou RAVF eigenlijk in de toekomst ook niet vanaf Leeuwarden kunnen opereren, je zou haast denken dat er bij defensie weer een spelletje wordt gespeeld of de redacteur van het bericht heeft er een potje van gemaakt.Avatar gebruiker

Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor spine24 » vr jul 03, 2015 3:13 pm
Aantal posts: 4049x
Ranking: MilSpotter

PB sturen | Website bezoeken


Ik denk het laatste.....Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor mgr » zo jul 05, 2015 6:45 pm
Aantal posts: 11x
Ranking: Baanveger

PB sturen


Het patiëntenvervoer van de Waddeneilanden naar het vasteland gebeurt vanaf vandaag afwisselend door de NH90-maritieme transporthelikopter en de Cougar-transporthelikopter. Zij opereren vanaf Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder.

Het patiëntenvervoer gebeurde hiervoor door 2 Cougars vanaf Vliegbasis Leeuwarden. Deze taak zou vanaf vandaag door een civiele partij worden overgenomen, maar de overdracht loopt vertraging op door juridische procedures bij de aanbesteding.
Patiëntenvervoer ononderbroken

De betrokken partijen, onder meer belanghebbenden in de regio, de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Defensie, voeren nu overleg over de manier waarop de taak moet worden uitgevoerd tot het moment van overdracht. Daarbij staat voorop dat het patiëntenvervoer ononderbroken doorgaat.

Om de patiëntenvervoertaak te kunnen combineren met de andere taken die de NH90 moet uitvoeren is als standplaats de thuisbasis van deze helikopter gekozen, maritiem vliegkamp De Kooy.
Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor pollypeter » di jul 28, 2015 8:15 am
Aantal posts: 181x
Ranking: F16 Demo Piloot

PB sturen


Dit gaat nog wel even duren....

Aanbesteding 'Waddenheli' is stopgezet

Voorlopig blijft Defensie patiënten vervoeren van Schiermonnikoog naar ziekenhuizen op het vaste land. De aanbesteding van de nieuwe Waddenhelikopter is door Regionale Ambulancevoorziening (RAV) van Friesland gestaakt. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

De RAV heeft het patiëntenvervoer onder haar hoede en wilde met de ANWB samenwerken. Maar die kan nog geen nachtvluchten uitvoeren. Dus besloot de rechter dat het Belgische Heliventure de aanbesteding moest winnen.

De RAV van Friesland vindt het Belgische bedrijf 'ongeschikt' en is daarom de aanbesteding gestaakt.

1 juli
Defensie deed jarenlang het patiëntenvervoer, maar wilde hiermee stoppen omdat ze door bezuiniging te weinig helikopters had. Vanaf 1 juli had een andere partij de vluchten moeten overnemen.

Bron: RTV NoordAvatar gebruiker

Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor roberto » di jul 28, 2015 9:08 am
Aantal posts: 3983x
Ranking: MilSpotter

PB sturen | Website bezoeken


Prima toch, meer kansen om een NH90 of Cougar op het helidek van het MCL te scoren :PRIMARe: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor pollypeter » di jul 28, 2015 11:50 am
Aantal posts: 181x
Ranking: F16 Demo Piloot

PB sturen


roberto schreef:Prima toch, meer kansen om een NH90 of Cougar op het helidek van het MCL te scoren :PRIMA


Zeker, ik klaag niet. Ik zit de komende 2 weken in Midsland/Terschelling vlakbij de heli landingsplaats. Dus komt mij heel goed uit.
Zal mn camera meenemen. En nu hopen op wat afwisseling in kisten.Avatar gebruiker

Re: Legerhelikopter wijk Nylan

Berichtdoor BermudaPilot » di jul 28, 2015 11:58 am
Aantal posts: 190x
Ranking: F16 Demo Piloot

PB sturen


Patiëntenvervoer Wadden blijft voorlopig bij Defensie

Defensie gaat vooralsnog door met het patiëntenvervoer naar de Waddeneilanden. De Friese regionale ambulancedienst RAV wilde dat de ANWB het vervoer met ingang van 1 juli zou doen, maar het Belgische helikopterbedrijf Heliventure spande daar een zaak tegen aan. De rechter bepaalde dat de RAV eerst met de Belgen om tafel moest.

Beide partijen zijn er niet uitgekomen. De RAV wil nu de hele aanbesteding overdoen. Tot die tijd doet Defensie het patiëntenvervoer. Nadeel is wel dat de heli's meer geluid produceren en dat ze te zwaar zijn voor het dak van het UMCG Groningen.

Defensie wil vanwege bezuinigingen van het patiëntenvervoer af.

Patiëntenvervoer Wadden blijft voorlopig bij Defensie: http://omrop.fr/PM5
Afbeelding
Avatar gebruiker

Re: Patiëntenvervoer door Defensiehelikopters verlengd

Berichtdoor Gerben KLu » vr aug 19, 2016 4:18 pm
Aantal posts: 5486x
Ranking: MilSpotter

PB sturen


De regionale ambulance voorziening, de RAV, heeft vrijdagmiddag een officieel samenwerkingscontract getekend met de ANWB. Die levert voortaan de helikopter en de piloten die de RAV nodig heeft om het patiëntenvervoer van de Waddeneilanden naar de vaste wal te brengen. De RAV kan daar waarschijnlijk in november mee beginnen. Er is veel te doen geweest over de aanbesteding van het helikoptervervoer.

Een andere partij, Heliventure uit België had het ook graag willen doen.Er zijn meerdere juridische procedures om geweest. Er loopt op dit moment bovendien nog een hoger beroep. Het contract met de ANWB kon volgens de RAV gewoon worden gesloten.

http://www.omropfryslan.nl/nieuws/65693 ... tenvervoer

Reactie plaatsen

Keer terug naar Nieuwsberichten

cron