MILSPOTTERS.nlMilspotters forum -> Leeuwarden (EHLW) -> Parkeren rond Frisian Flag 2017

Plaats hier berichten over Leeuwarden (EHLW)
Nieuw bericht plaatsen
Avatar gebruiker

Parkeren rond Frisian Flag 2017

Berichtdoor Hunter58 » zo maart 19, 2017 5:36 pm
Aantal posts: 3977x
Ranking: MilSpotter

PB sturen


Beste vliegtuig enthousiast,

Vereniging Aviation Group Leeuwarden zal met 40 vrijwilligers wederom het parkeren van voertuigen van vliegtuigspotters en dagjesmensen in het weiland van boer Van der Meulen mogelijk maken. Tijdens de internationale luchtmacht oefening 'Frisian Flag 2017', (27-maart t/m 7 april ) is het weiland wat rechts van de landingslichten van baankop 05 ligt, hiervoor ingericht. Even als vorig jaar hopen we hier weer een succes van te maken. Aan de inzet en plezier van de vrijwilligers zal het niet liggen. Het weer zal de enige onvoorspelbare factor kunnen zijn.
Onderstaan geven we belangrijke informatie om één en ander goed georganiseerd te laten verlopen.

Parkeren in het weiland bij Marsum
- Het parkeerterrein is open gesteld van 08.00 uur tot 16.30 uur. Na 16.30 uur dient u het veld te hebben verlaten.
- Voor het parkeren van uw voertuig is een dagkaart nodig. Deze ontvangt u bij het inrijden van het parkeerterrein.
- De kosten voor het parkeren bedraagt € 3,- per dag. U dient gepast te betalen.
- Er zijn geen voordeelkaarten verkrijgbaar. Uw parkeerkaart is de hele dag geldig op de aangegeven datum.
- Ten allen tijde volgt u de aanwijzingen op van de parkeerhulp, ook bij het verlaten van het terrein. De Parkeerhulp is herkenbaar als AGL-afgevaardigde en draagt een veiligheidshesje.
- Indien de aanwijzingen van de parkeerhulpen niet wordt opgevolgd, zal u worden gesommeerd het parkeerveld met het voertuig te verlaten.
- In geval van slechte weersomstandigheden kan het weiland worden afgesloten. De eigenaar beslist hierover en is zelfstandig bevoegd.
- Er mag niet harder dan 15 km per uur worden gereden op de toegangsweg tot het parkeerterrein en het parkeerweiland zelf.
- Alle afval moet worden gedeponeerd in de afvalbakken. Zorg er voor dat ook zwerfvuil wat nog rondslingert wordt opgeruimd. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Graag maken wij u er op attent dat het parkeren in het weiland bijdraagt aan een goede relatie van de spotters en de inwoners van Marsum. Zij ervaren overlast van het parkeren in hun straten, parkeerhavens en op plaatsen waar dat niet gewenst is. Wij roepen u op om te parkeren in het weiland om zo de bewoners en de spotters een grote dienst te bewijzen. Overtuig eventueel mede-spotters, die om wat voor reden ook hun auto in Marsum hebben geparkeerd.

Houders parkeerontheffing
- Alleen houders van een parkeerontheffing krijgen toestemming om langs het rood-witte afsluithek te rijden. Zij dienen zich te legitimeren en de ontheffing te tonen. Deze moet goed zichtbaar voor het vooruit worden gelegd. Ook de parkeerontheffinghouders betalen € 3,00 parkeerbijdrage en krijgen een dagkaart.

Verkeersmaatregelen
Via de lokale en regionale pers zult u op de hoogte worden gesteld van de verkeersbeperkende maatregelen die er zullen gaan gelden in deze tweeweekse periode. Via de communicatiekanalen van Aviation Group Leeuwarden (website en facbook) zullen we deze berichtgeving delen. In grote lijnen zijn deze maatregelen gelijk aan de Frisian Flag oefening van 2016.

Onderstaand kaartje geeft de maatregelen.

Spotten bij de korte baan Engelum (kop 09)
Het landweggetje richting de korte baan bij Engelum mag alleen per voet of fiets worden betreden. Het is toegestaan om daar te fotograferen, mits u verblijft in de ruimte tussen de hoek bij de crashgate en het aluminium hek. (plm 50 mtr).
Het is verboden trappen tegen het luchtmacht hekwerk te plaatsen en/of het prikkeldraad in elkaar te draaien. Voor u allen geldt een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Houdt het grasland en toegangsweggetje schoon van afval. Ruim het op en neem het mee.

Spotten bij Jelsum/Cornjum
Even als vorig jaar dienen spotters in het weiland te verblijven die daarvoor is ingericht. Het land kan worden betreden via een over de sloot gelegde houten brug. Het is niet toegestaan zich op te houden op de grasstrook langs de provinciale weg. Dit is gevaarlijk en geeft onnodig verkeershinder.

Op de oude treinbaan is een fietspad aangelegd. Hierop is het toegestaan te verblijven. Houdt u er rekening mee dat er veel (brom-) fiets verkeer is. Overlast door het versperren van de weg is onwenselijk en geeft onnodig irritaties bij de weggebruikers. Dit moet worden voorkomen.

Afbeelding
Avatar gebruiker

Re: Parkeren rond Frisian Flag 2017

Berichtdoor Hunter58 » za maart 25, 2017 12:45 pm
Aantal posts: 3977x
Ranking: MilSpotter

PB sturen


In aanvulling op bovenstaande: de komende twee weken geldt een algeheel parkeerverbod in de bebouwde kom van Marsum.
Spotters en dagjesmensen die hun auto gaan parkeren in de straten van Marsum waar een parkeerverbod geldt, zullen onherroepelijk een bekeuring krijgen. De bewoners hebben een ontheffing ontvangen van defensie. Auto's zonder ontheffing worden beboet met 90 euro.

Parkeren op de parkeerplaats in het weiland kost 3 euro, en voor die andere 87 euro kun je een boel frieten en kroketten bij de snackwagen halen.. :PRIMARe: Parkeren rond Frisian Flag 2017

Berichtdoor jacques » za maart 25, 2017 6:30 pm
Aantal posts: 179x
Ranking: F16 Demo Piloot

PB sturen


Op het kaart staat bij Jelsum kant: verboden te betreden, maar je kunt dus wel het weiland in via de loopbrug ?! (net als vorig jaar)Avatar gebruiker

Re: Parkeren rond Frisian Flag 2017

Berichtdoor roberto » za maart 25, 2017 7:23 pm
Aantal posts: 3983x
Ranking: MilSpotter

PB sturen | Website bezoeken


jacques schreef:Op het kaart staat bij Jelsum kant: verboden te betreden, maar je kunt dus wel het weiland in via de loopbrug ?! (net als vorig jaar)


Ja, in dat kleine blauwe vierkantje, zelfde weiland als vorig keer, alleen nu met een mooie houten brug ipv een container

Reactie plaatsen

Keer terug naar Leeuwarden (EHLW)