MILSPOTTERS.nlMilspotters forum -> Eindhoven (EHEH) -> Nieuw Hercules-squadron op vliegbasis Eindhoven

Plaats hier berichten over Eindhoven (EHEH)
Nieuw bericht plaatsen

Nieuw Hercules-squadron op vliegbasis Eindhoven

Berichtdoor Paul. » do okt 18, 2007 4:21 pm
Aantal posts: 278x
Ranking: Vlieginstructeur

PB sturen | Website bezoeken


EINDHOVEN - Vliegbasis Eindhoven is vanaf volgende week een nieuw vliegend squadron rijker. Het gaat om het 336 Hercules-squadron dat 23 oktober officieel wordt toegevoegd aan de luchtvloot van de Koninklijke Luchtmacht. Dat kondigde Defensie donderdag (18 oktober) aan. Voorlopig gaat het om twee C-130 Hercules-toestellen die afkomstig zijn van het 334 squadron dat eveneens in Eindhoven is gestationeerd.

Begin 2009 worden twee vliegtuigen van hetzelfde type aan het nieuwe 336 squadron toegevoegd. Deze toestellen zijn aangekocht van de Amerikaanse marine en worden momenteel in het Engelse Cambridge compleet ‘overhauled’ en aangepast aan de Nederlandse standaard.

Behalve de extra toestellen wordt ook extra personeel aangetrokken om meer bemanningen per toestel beschikbaar te hebben en optimaal gebruik van de luchtvloot mogelijk te maken. Het 336 squadron moet voorzien in de groeiende behoefte aan luchttransport van Defensie.

Vliegbasis Eindhoven is het enige militaire transportcentrum van Nederland. Op de basis zijn de logistieke en ondersteunende 941, 940 squadrons actief en het vliegende squadron 334 dat bestaat uit twee KDC-10’s, een DC-10, twee Fokker 50’s en een Gulfstream.

Door het specifieke karakter en de wijze van opereren van de Hercules is besloten om een apart squadron op te richten. Het maakt een efficiënte aansturing en inzet mogelijk voor alle vliegtuigtypes en het daarbij ingedeelde personeel, aldus een woordvoerster van de vliegbasis.

Het 336 Squadron heeft een lange historie op het gebied van luchttransport. In het verre verleden is bijvoorbeeld geopereerd met Dakota's in Nieuw-Guinea. Laatste wapenfeit van het oude 336 Squadron was de inzet van de F27 Maritime vanaf de luchthaven Hato op Curaçao. Deze inzet werd in 2000 beëindigd.

Bron - Luchtvaartnieuws.nlAvatar gebruiker

Berichtdoor _-_Rikky_-_ » do okt 18, 2007 5:46 pm
Aantal posts: 385x
Ranking: Vlieginstructeur

PB sturen


Stond ook al in een ander topic :roll:Berichtdoor Pauljos2001 » vr okt 19, 2007 2:27 pm
Aantal posts: 644x
Ranking: MilSpotter

PB sturen


Goed nieuws voor de vliegbasis Eindhoven en de vele spotters die daar regelmatig staan te genieten.
Wordt de roorspronkelijke squadron badge weer gebruikt?
Volgens mij zag die er zo uit:
Afbeelding
[/img]Berichtdoor Paul. » vr okt 19, 2007 2:34 pm
Aantal posts: 278x
Ranking: Vlieginstructeur

PB sturen | Website bezoeken


_-_Rikky_-_ schreef:Stond ook al in een ander topic :roll:


Sorry, had ik niet gezien!

Reactie plaatsen

Keer terug naar Eindhoven (EHEH)