MILSPOTTERS.nlMilspotters forum -> Eindhoven (EHEH) -> Gesneuvelde sergeant terug in Nederland

Plaats hier berichten over Eindhoven (EHEH)
Nieuw bericht plaatsen

Gesneuvelde sergeant terug in Nederland

Berichtdoor gekke-vis » di dec 23, 2008 12:08 am
Aantal posts: 803x
Ranking: MilSpotter

PB sturen


Gesneuvelde sergeant terug in Nederland

22 december 2008, 19.38 uur

Na aankomst op Vliegbasis Eindhoven wordt de kist door een erehaag gedragen.De vrijdag in Afghanistan omgekomen sergeant Mark Weijdt is vanavond om 19.33 in Nederland teruggekeerd op Vliegbasis Eindhoven. Daar werd hij met een korte ceremonie overgedragen aan zijn nabestaanden.

In Afghanistan, zowel op Kamp Holland als bij de tussenstop op Kandahar, namen collega´s van verschillende nationaliteiten met een erehaag afscheid van Mark. Op Eindhoven vormden ruim honderd militairen een erehaag bij aankomst. Naast de collega’s van Marks eenheid (11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen) waren er ook veel oude collega’s van Mark, jonge veteranen en militairen van andere eenheden. Als laatste sloten zeven militairen van zijn eenheid uit Uruzgan aan. Zij zijn samen met Mark teruggevlogen uit Afghanistan en keren na de uitvaart terug naar het missiegebied.

Ruim honderd militairen vormden de erehaag.

Bij de aankomst van het vliegtuig in Eindhoven waren familie en dierbaren van Mark aanwezig, evenals Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm, Commandant Landstrijdkrachten Rob Bertholee en Commandant 11 Luchtmobiele Brigade brigadegeneraal Mark van Uhm.

Het condoleanceregister is nog steeds geopend.

______________________________________

Het was de ZS-ORB van de UN.
Op geenstijl.tv is een mooie reportage te vinden.
Reactie plaatsen

Keer terug naar Eindhoven (EHEH)