MILSPOTTERS.nlMilspotters forum -> Eindhoven (EHEH) -> Luchttransportcentrum in Eindhoven

Plaats hier berichten over Eindhoven (EHEH)
Nieuw bericht plaatsen
Avatar gebruiker

Luchttransportcentrum in Eindhoven

Berichtdoor bas » zo jul 12, 2009 12:51 pm
Aantal posts: 813x
Ranking: MilSpotter

PB sturen


Luchttransportcentrum in Eindhoven
EINDHOVEN - Op de vliegbasis Eindhoven komt een groot, internationaal militair luchttransport-commando. Dit moet militair vrachtvervoer van en voor Nederland, Frankrijk, België en Duitsland efficiënter maken. Andere landen tonen belangstelling om zich aan te sluiten.

Het centrum moet een knooppunt worden om het vele internationale vervoer van vracht, manschappen, maar bijvoorbeeld ook kerosine efficiënter te laten lopen. Er is al samenwerking op min of meer vrijwillige basis, maar dit centrum krijgt een commandostatus en kan middelen van andere landen zelf inzetten.

Er komt eerst een tijdelijk en dan een permanent onderkomen op de Eindhovense vliegbasis, dat plaats moet bieden aan zeker 200 werknemers. Deze komen deels van de aangesloten landen, plus een onbekend aantal nieuwe banen, zowel militair als civiel. Het centrum zal uiterlijk eind 2010 operationeel zijn.

Het ministerie van defensie benadrukt dat de komst van het centrum niet betekent dat er daadwerkelijk vanaf Eindhoven wordt gevlogen: "Het heeft geen toename van vliegbewegingen tot gevolg."

http://www.ed.nl/specials/airport/article5235226.eceRe: Luchttransportcentrum in Eindhoven

Berichtdoor Frisian » ma jul 13, 2009 3:59 pm
Aantal posts: 22x
Ranking: F16 Engineer

PB sturen


"Het heeft geen toename van vliegbewegingen tot gevolg."


Dat is dan weer jammer :cry:

Reactie plaatsen

Keer terug naar Eindhoven (EHEH)